• Vrijwilliger terminale zorg

  Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Noord-Oost Friesland VPTZ
  Locatie: Noord-Oost Friesland
  Plaats: Dokkum (Dokkum) - Noardeast-Fryslân
  Categorie: Zorg en Welzijn
  Voor deze vacature moet je minimaal 21 jaar zijn.
  Omschrijving werkzaamheden:
  Bijdragen aan de zorg voor en de begeleiding van een terminale patiënt en hun naaste familie door aanwezigheidshulp. Taken vrijwilliger: “Er zijn”, oftewel aanwezig zijn en kijken en luisteren naar wat op dat moment nodig en gewenst is.

  Scholing / training vrijwilliger:
  Alvorens ingezet te worden volgt een aspirant-vrijwilliger een scholing van 6 dagdelen, of 3 dagen. Vervolgscholing krijgen de vrijwilligers van Landelijke Stichting Voor Palliatieve Terminale Zorg.
  Eenmaal per maand organiseren de coördinatoren een middag, waarop diverse onderwerpen betreffende het vrijwilligerswerk ter sprake wordt gebracht, vaak ook met medewerking van een spreker die veel verstand heeft van het onderwerp op genoemde dag.

  Werktijden:
  Een nacht per week beschikbaar zijn.
  Steeds meer ernstig zieken willen de laatste fase van hun leven thuis of in een andere vertrouwde omgeving doorbrengen. Thuis worden ze dag en nacht omringd en verzorgd door partner, kinderen, familieleden of vrienden. Het verzorgen van een geliefde in die periode is zwaar. Ook al is er hulp van de huisarts en thuiszorg. Als het levenseinde nadert  wordt de zorg vaak intenser en intensiever. Over VPTZ Noordoost-Friesland:  Zo’n 25 vrijwilligers van de Vereniging Palliatieve Thuiszorg (VPTZ) Noordoost-Friesland staan klaar om mensen in hun laatste levensfase en hun naasten te ondersteunen. Thuis of in een zorgcentrum. Ons werkgebied bestaat uit de gemeenten Dantumadiel en Noardeast Fryslân.
  www.vptz-nofriesland.nl
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank