• Kok voor de Buurtkamer Dokkum

  De Buurtkamer (st. Aanzet)
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Holwerd

  De Buurtkamer (st. Aanzet)
  Lees meer

  Kok voor de Buurtkamer in De Westereen

  De Buurtkamer (st. Aanzet)
  Lees meer

  Energie-ambassadeur

  Stichting Elkenien Grien (vh Denktank Dongeradeel 2030)
  Lees meer

  Mantelzorgmaatjes gezocht

  Steunpunt Mantelzorg Het Bolwerk
  Lees meer

  Maatje

  Maatjesproject Welzijn het Bolwerk
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Ondersteuning voor vrijwilligers en organisaties


  Het Vrijwilligerssteunpunt biedt vrijwilligers en organisaties diverse vormen van ondersteuning. Denk aan het delen van kennis en aanleren van vaardigheden. Maar ook aan onderlinge contacten en netwerkactiviteiten. 

  Voor vrijwilligers :

  Lear fan elkoar

  Bent of wordt u vrijwilliger en wilt u kennis delen met andere vrijwilligers? Wilt u van collega-vrijwilligers leren hoe je het leertje van een kraan vervangt of een eenvoudige administratie bijhoudt? Beschikt u over kennis, ervaring of deskundigheid die u als trainer/begeleider aan vrijwilligers wilt overdragen? Dan is Lear fan Elkoar iets voor u.
   

  iStock_000038052752_XXXLarge.jpg
  Vrijwilligersadviesgesprek

  Zin in vrijwilligerswerk, maar wilt u er eerst het fijne van weten? Over wederzijdse verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld. Over kostenvergoedingen en uw rol en rechten binnen een organisatie. Of over de vele vormen van vrijwilligerswerk. U bent welkom voor een vrijblijvend vrijwilligersadviesgesprek. Dat kunt u op verschillende manieren regelen:Bel ons of vul het contactformulier in.

  Europass certificaat voor Vrijwilligers

  Vrijwilligerswerk is een mooie aanloop naar betaald werk en maakt bovendien een goede indruk op je CV. Bij sollicitaties heb je zo al snel een streepje voor. Zéker bij gebruik van de Europass .  

  Met het  Europass certificaat voor Vrijwilligers kun je concreet laten vastleggen wat je hebt geleerd. Zo kun je tijdens een sollicitatiegesprek laten zien welke werkervaring en competenties je hebt opgedaan tijdens je vrijwilligerswerk. De Europass voor Vrijwilligers is een document waarin dit overzichtelijk en objectief wordt vastgelegd. De organisatie waar je als vrijwilliger werkt, vult de pas samen met jou in. Het Vrijwilligerssteunpunt is het uitgiftepunt voor de Europass. 


  Voor organisaties

  Als Vrijwilligerssteunpunt bieden we ook ondersteuning aan organisaties die veel met vrijwilligers werken. We denken op allerlei fronten met u mee. Bijvoorbeeld informatie en advies op het gebied van:
  • Formuleren en uitvoeren van vrijwilligersbeleid
  • Procedures rond Verklaring Omtrent Gedrag voor nieuwe vrijwilligers
  • Fondsenwerving
  • Nieuwe doelgroepen interesseren en benaderen
  • Extra aandacht voor jonge vrijwilligers
  • Veilige werkomgeving; In Veilige Handen
  • Erkenning en waardering vrijwilligers, o.a. door het inzetten van de Europass

  Europass

  Als u samen met het Vrijwilligerssteunpunt een Europass uitgeeft, laat u zien dat u het werk
  partner van Europass-72dpi.png
  van vrijwilligers serieus neemt en wilt investeren in hun loopbaan. Ook neemt de Europass voor Vrijwilligers u werk uit handen als een vrijwilliger vraagt om een referentie. Omdat het een standaarddocument is, hoeft u zelf geen apart document meer op te stellen.

  Adviestraject

  Bij het Vrijwilligerssteunpunt werkt een gecertificeerde vrijwilligerswerkadviseur die uw organisatie kan helpen zichzelf te versterken en te vernieuwen. Vooral voor verenigingen en stichtingen die geen beroep kunnen doen op de ondersteuning van een landelijke koepel, kan dit een uitkomst zijn. De adviseur kan voor kortere of langere tijd met u ‘meelopen’, helpen specifieke problemen op te lossen, en handvatten aanreiken voor begeleiding. Een adviestraject is altijd maatwerk.
   
  > Afspraak maken voor adviestraject  
   

  Training ‘Jongeren in het vrijwilligerswerk’

  Het Vrijwilligerssteunpunt maakt trainingen op maat om jongeren zoveel mogelijk te betrekken bij vrijwilligerswerk. Informeer naar de mogelijkheden!
   

  ‘In
  iStock_000038702006_Large.jpg
  Veilige Handen’

  Hoe maak ik mijn organisatie veilig? Hoe voorkom ik seksuele intimidatie of misbruik? Belangrijke vragen. Zeker als uw organisatie met en/of voor minderjarigen werkt. Iedereen heeft recht op een fysiek en sociaal veilige werkomgeving. Ook vrijwilligers! Openheid en preventief beleid helpen. Want een Verklaring Omtrent Gedrag biedt op zichzelf nog geen garanties. Samen bespreken we hoe we dit thema binnen uw organisatie aan de orde kunnen stellen. Informeer naar de mogelijkheden.
      

  Deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers

  Ook vrijwilligers hebben behoefte aan en belang bij coaching en scholing. Als uw organisatie daar werk van wil maken, leveren wij extra kennis en ondersteuning. Onze mienskipswurkers geven verschillende soorten trainingen. U kunt uw vraag ook opgeven bij het project Lear fan Elkoar. We zoeken dan een deskundige vrijwilliger bij uw vraag, die met uw vrijwilligers aan de slag gaat.
   

  Samen veel bereiken

  Wij denken met uw organisatie mee. Ook dagen wij u uit met óns mee te denken. U heeft vragen en u heeft vast ook veel te bieden. Heeft u wervingstips? Kunnen wij ons voordeel doen met uw twitterkanaal? Heeft u vergaderruimte over? Samen bereiken en doen we veel.
   
  > Bel of kom langs bij het Vrijwilligerssteunpunt
 • Nieuws

  Mantelzorgcafé over Zen & Vitaal

  vrijdag 11 september 2020
  Het Steunpunt Mantelzorg Noardeast-Fryslân...
  Lees meer...

  Kom jij team Buurtbemiddeling versterken?

  donderdag 10 september 2020
  Lees meer...

  Mantelzorgcafés september 2020

  dinsdag 1 september 2020
  Wij zijn als Steunpunt Mantelzorg erg blij dat we...
  Lees meer...