Zonder Javascript functioneert deze website niet. Schakel Javascript in in uw browserinstellingen.
 • Taalmaatje gezocht!

  Digi-Taalhuis
  Locatie: Bibliotheek de Westereen
  Plaats: Dokkum (Dokkum) - Noardeast-Fryslân
  Categorie: Taal
  Voor deze vacature moet je minimaal 18 jaar zijn.

  De Bibliotheek in de Westereen is op zoek naar een Taalmaatje!


  Als Taalmaatje helpt u mensen die Nederlands moeten leren als tweede taal. Één op één of in een kleine groep in de Bibliotheek in de Westereen. Dit is op de woensdagochtend van 9.30uur tot 11.30uur. Je oefent dan met de taalvrager met spreken, lezen en/of schrijven.

  Ben je geïnteresseerd in andere culturen, beschik je over geduld, vind je het fijn om anderen in hun ontwikkeling te ondersteunen en heb je affiniteit met taal? Dan is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

  Wij bieden Taalmaatjes:
  -een vrijwilligersovereenkomst bij Stichting Welzijn Het Bolwerk
  -scholing en training
  -regelmatige begeleiding
  -vergoeding reiskosten
  -gemotiveerde collega's en deelnemers
  -een prettige werkomgeving

  Voor vrijwilligers die nog geen ervaring hebben met de werkzaamheden is er een scholingsaanbod/training vanuit Firda (voorheen Friesland College). Denk hierbij aan kennis van de doelgroep en inzicht in de didactiek/methodiek.
  Goed kunnen lezen is belangrijk, om instructies, bijsluiters of formulieren beter te begrijpen. Goed met de computer om kunnen gaan is handig. Het gebeurt steeds meer dat via internet een aanvraag moet worden ingediend, of dat je via internet een betaling of bestelling moet doen. Als men beter wil leren lezen, schrijven of wil leren beter met de computer om te gaan, dan kan men terecht in het Digi-Taalhuis.

  Daar wordt gewerkt met oefenprogramma’s en er zijn leuke, actuele boeken in eenvoudig Nederlands. Vrijwilligers begeleiden de cursisten.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebankLink kopieren