• Opvoedingsondersteuner

  Humanitas / programma Home-Start NOF/ OUD
  Plaats: Leeuwarden (Ljouwert) - Leeuwarden
  Categorie: Zorg en Welzijn
  Met spoed vrijwilligers gezocht voor Dongeradeel en Ferwerderadiel!
  Als vrijwilliger kom je wekelijks bij je gezin en bied je vriendschap, een luisterend oor en praktische ondersteuning. Daarnaast onderneem je leuke dingen met de kinderen en/of de ouder en bied je opvoedingsondersteuning vanuit voorbeeldgedrag. De begeleiding kan een ½ jaar tot 1 ½ jaar duren.
  Voor nieuwe vrijwilligers start op 3 mei 2017 start weer een basistraining van 5 bijeenkomsten om te leren op de Home-Start manier een gezin te begeleiden. Dat is vanuit gelijkwaardigheid, respect en vanuit de hulpvraag van de ouders. We focussen ons op de dingen die goed gaan, dus vanuit een positieve benadering. Ouders waarderen deze laagdrempelige hulp, waarbij ze zich begrepen en gesteund voelen.

  Vrijwilligers worden het hele traject goed begeleid en kunnen diverse scholingstrajecten volgen. Er zijn 4 teams in de diverse gemeenten waar Home-Start NOF opereert. Dit zijn de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ferwerderadiel, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. Vrijwilliger en gezin worden zorgvuldig bij elkaar gezocht, omdat het lange trajecten zijn, waarbij alle partijen zich prettig moeten voelen en kunnen groeien. Het levert de vrijwilligers veel voldoening op en bijzondere contacten met gezinnen waar je anders niet mee in aanraking komt. Het geeft ze een bredere kijk op de maatschappij. We hebben ook diverse vluchtelingen gezinnen waar vrijwilligers met plezier komen.

  We zoeken mensen die ervaring hebben met opvoeden van (eigen) kinderen. In overleg met het gezin worden werktijden bepaald. Dit zal een dagdeel in de week betreffen.

  Zin om ons team te komen versterken?
  Home-Start Noordoost Friesland is actief in  de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland, Ferwerderadiel. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. De vrijwilligers bieden ondersteuning aan ouders met ten minste één kind tot 7 jaar oud. Vrijwilligers bieden naast een luisterend oor en praktische hulp ook opvoedingsondersteuning én vriendschap. Het aantal gezinnen die ondersteuning krijgen van een Home-Start vrijwilliger groeit. Home-Start richt zich op gezinnen met jonge kinderen van baby tot eind basisschool leeftijd. Vanuit eigen levenservaring kunnen vrijwilligers een dagdeel per week ondersteuning bieden. Het is belangrijk dat vrijwilligers zelf ouder of opvoeder zijn. Deze hulp is gratis voor gezinnen. Vrijwilligers krijgen vooraf een basistraining en kunnen terugvallen op professionele begeleiding tijdens het hele proces.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank