• Buurtbemiddelaars gezocht

  Buurtbemiddeling Stichting Welzijn Het Bolwerk
  Locatie: Stichting welzijn het Bolwerk, Dokkum
  Plaats: Dokkum (Dokkum) - Noardeast-Fryslân
  Categorie: Zorg en Welzijn
  Wat doet een Buurtbemiddelaar?
  Iedereen is buur en heeft buren. Als buren problemen met elkaar hebben en deze problemen niet samen kunnen oplossen, kunnen vrijwilligers van De Buurtbemiddeling hierbij helpen. De bemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die zich belangeloos en onbetaald inzetten. Ze zijn neutraal en niet gebonden aan de gemeente, hulpverlening, woningcorporaties of politie. De bemiddelaars gaan altijd met zo’n tweeën op pad. Je helpt buren met een conflict door het voeren van gesprekken om tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen.
  Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
  De vrijwilliger kan goed contact maken met mensen, goed luisteren en observeren.
  Hij/zij kan met emoties omgaan. Beheerst de Nederlandse taal. Fries spreken is een pré.
  De vrijwilliger is neutraal en kiest kiest geen partij. Hij/zij geeft geen oplossingen aan.

  Wat krijg je er voor terug?
  Voordat iemand begint krijgt hij/zij gratis een basistraining Buurtbemiddelaar van 2 dagen, daarnaast wordt ook jaarlijks bijscholing en intervisie aangeboden .
  De vrijwilligers doen veel ervaring op in het begeleiden van gesprekken tussen partijen die een conflict hebben. Wij bieden de mogelijkheid om deze opgedane kennis en ervaring tot vast te leggen in een Europass voor Vrijwilligers.
  Je helpt de leefbaarheid te vergroten door buren weer met elkaar in contact te brengen. Je leert de buurt en haar bewoners beter kennen. Ook leer je andere bemiddelaars kennen.
  Werktijden:
  Gemiddeld 4 uur per week, per inzet. Over het algemeen vallen de werktijden in de avond, omdat veel bemiddelaars en de buren waar je gaat bemiddelen, overdag werken.

  Iedereen is buur en heeft buren. Als buren problemen met elkaar hebben en deze niet samen kunnen oplossen, kunnen de vrijwilligers van  de Buurtbemiddeling helpen. De bemiddelaars zijn getrainde vrijwilligers die zich belangeloos en onbetaald inzetten. 
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank