• Vacature Vrijwillige Hulpverleners Bevolkingszorg | District Fryslân

  Het Nederlandse Rode Kruis / District Fryslan
  Plaats: Leeuwarden (Ljouwert) - Leeuwarden
  Categorie: Zorg en Welzijn
  Bij een ramp, incident of in een crisissituatie staan de vrijwillige hulpverleners van het Rode Kruis District Fryslân klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Om te helpen bij contactherstel tussen familieleden, om evacuees te kalmeren en het uitdelen van water en voedselpakketten. Deze hulpverleners maken deel uit van het Team Bevolkingszorg en volgen onder andere een gratis EHBO cursus. Het Rode Kruis werkt vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid, algemeenheid.

  Wat ga je doen?
  In teamverband en onder leiding van een teamleider sta je klaar voor kwetsbare mensen in een noodsituatie en begeleid je hen naar/in een opvanglocatie. Je bent hun eerste aanspreekpunt, biedt praktische hulp én een luisterend oor. Als team ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor:
  • het registreren van slachtoffers, hun hulpvragen en speciale zorgbehoeften
  • het beantwoorden van vragen van slachtoffers, verwanten en publiek
  • het inrichten van de opvanglocatie en zorgen voor primaire levensbehoeften, zoals eten, sanitaire voorzieningen en slaapplaatsen
  • het begeleiden van getroffenen bij evacuatie en tijdens vervoer naar een andere locatie
  • het bevorderen van de veiligheid op de (opvang)locatie

  Functie-eisen:
  Je bent bereid om gratis een EHBO opleiding te volgen of bent reeds in het bezit van een EHBO diploma. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en hebt een enthousiaste instelling. Er wordt verwacht dat je opgeroepen wilt worden bij rampen of calamiteiten en hebt de beschikking over een auto. Je bent beschikbaar voor 4 herhalingslessen en 2 oefeningen per jaar om je kennis en vaardigheden te onderhouden en ontwikkelen.

  Wij bieden:
  Zinvol en interessant vrijwilligerswerk; begeleiding en professionele ondersteuning en cursussen; vergoeding van alle gemaakte kosten en gereden kilometers. Wij bieden je naast diverse scholingsmogelijkheden de mogelijkheid om ervaring op te doen bij de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld.
  Doet een ramp of conflict zich voor, dan helpt het Rode Kruis direct. Met miljoenen vrijwilligers wereldwijd is het Rode Kruis altijd ter plaatse. Zij starten levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Doel: zoveel mogelijk levens redden.

  Hulp in Nederland:

  In Nederland werken maar liefst 35.000 vrijwilligers. Zij werken in hun eigen woonplaats of regio voor 270 plaatselijke afdelingen in Nederland en voor de zes afdelingen in het Caribisch gebied. Via de afdelingen biedt het Rode Kruis in het hele land hulp aan. Door de manier waarop zij georganiseerd zijn, hebben zij goed zicht op lokale hulpbehoeften waardoor zij snel kunnen handelen.

  Deze hulp bestaat uit:

  - Eerste hulp
  - Hulp bij rampen
  - Op zoek naar familie
  - Sociale activiteiten
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank