• Opvoedingsondersteuner

  Home-Start Noordoost Friesland
  Plaats: Leeuwarden (Ljouwert) - Leeuwarden
  Categorie: Zorg en Welzijn
  Met spoed vrijwilligers gezocht voor Dongeradeel en Ferwerderadiel!

  Als vrijwilliger kom je wekelijks bij je gezin en bied je vriendschappelijk contact, een luisterend oor en praktische ondersteuning. Daarnaast onderneem je leuke dingen met de kinderen en/of de ouder en bied je opvoedingsondersteuning vanuit voorbeeldgedrag. De begeleiding kan een ½ jaar tot 1 ½ jaar duren.

  Voor nieuwe vrijwilligers start in het najaar weer een basistraining van 6 bijeenkomsten om te leren op de Home-Start manier een gezin te begeleiden. Dat is vanuit gelijkwaardigheid, respect en vanuit de hulpvraag van de ouders. We focussen ons op de dingen die goed gaan, dus vanuit een positieve benadering. Ouders waarderen deze laagdrempelige hulp, waarbij ze zich begrepen en gesteund voelen.

  Vrijwilligers worden het hele traject goed begeleid en kunnen diverse scholingstrajecten volgen. Vrijwilliger en gezin worden met zorg bij elkaar gezocht, zodat alle partijen zich er prettig bij voelen en kunnen groeien. Het levert de vrijwilligers veel voldoening op en bijzondere contacten met gezinnen waar je anders wellicht niet mee in aanraking komt. Het geeft ze een bredere kijk op de maatschappij. We hebben ook diverse vluchtelingen gezinnen waar vrijwilligers met plezier komen.

  We zoeken mensen die ervaring hebben met opvoeden van (eigen) kinderen. In overleg met het gezin worden de bezoektijden bepaald. Dit zal een dagdeel in de week betreffen. Daarnaast wordt verwacht dat je deelneemt aan de terugkom bijeenkomsten die om de 6 weken plaatsvinden in Dokkum. Er worden daarnaast nog diverse trainingen aangeboden waar je aan deel kunt nemen. Reiskosten worden vergoedt.

  Zin om ons team te komen versterken?

  Website: www.home-start.nl
  Home-Start en Home-Start+ ondersteunen ouders bij de opvoeding van hun kinderen. Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met ten minste één kind tot 7 jaar. Home-Start+ is voor gezinnen met ten minste één kind in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank