• Gezinsondersteuners in diverse gemeenten in Noordoost Friesland

  Home-Start NOF
  Plaats: onbekend -
  Categorie: Zorg en Welzijn
  Getrainde vrijwilligers begeleiden gezinnen met jonge kinderen een dagdeel per week en krijgen daarbij ondersteuning van de coördinator. Vrijwilligers bieden, vanuit eigen (opvoed)ervaring, opvoedingsondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

  Wat vragen we?
  - Goed kunnen luisteren
  - Hart hebben voor ouders en kinderen
  - Ervaring met opvoeden van eigen kinderen
  - Invoelend vermogen
  - Kunnen afstemmen op de vraag van de ouder
  - Tijd en ruimte hebben voor de begeleiding: een dagdeel per week beschikbaar
  - Verklaring omtrent gedrag

  Wat bieden we?
  - Een basistraining van 6 ochtenden om goed voorbereid te zijn
  - Terugkom bijeenkomsten voor uitwisseling van ervaringen
  - Gratis cursussen
  - Goede reiskostenvergoeding

  Home-Start is een gecertificeerd programma en wordt wereldwijd aangeboden. Veel vrijwilligers ervaren dit werk als zinvol, leerzaam en het biedt hen een andere kijk op de maatschappij. Gezinnen zijn enorm geholpen met deze laagdrempelige vorm van begeleiding. Het kan voorkomen dat zwaardere hulpverlening ingezet moet worden. Gezinnen worde gemiddeld een jaar tot anderhalf jaar begeleidt.
  Home-Start begeleidt gezinnen met jonge kinderen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Getrainde vrijwilligers begeleiden gezinnen een dagdeel per week en krijgen daarbij ondersteuning van de coördinator. Vrijwilligers bieden opvoedingsondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen. Een luisteren oor en aanwezig zijn biedt ouders al heel veel steun. Gekeken wordt vooral naar de dingen die goed gaan, waarbij de vrijwilliger haar eigen (opvoed)ervaring inzet.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank