• Gastheren en gastvrouwen

  Vier het Leven
  Locatie: Noordoost-Friesland
  Plaats: Dokkum (Dokkum) - Noardeast-Fryslân
  Categorie: Cultuur
  Vier het Leven is een landelijke organisatie die sinds kort ook actief is in Noordoost-Friesland. In deze regio zoeken wij:

  GASTHEREN EN GASTVROUWEN

  Inhoud van de functie:
  Stichting Vier het Leven organiseert voor ouderen van 65+ diverse culturele activiteiten. Gastheren en gastvrouwen zorgen voor van-deur-tot-deur vervoer. Samen met andere gasten die meerijden nemen gastheren en gastvrouwen deel aan het uitje, zoals bezoek aan bioscoop, theater of museum in de buurt.

  De culturele activiteiten staan vermeld in een Vier het Leven-programmaboekje voor de regio, met daarin data, tijdstip en locatie van de activiteit waarvoor de gastheren en gastvrouwen zich per keer kunnen aanmelden.

  Wat vragen we:
  - Een positieve levensinstelling waarbij interesse in de ander centraal staat;
  - Affiniteit met de doelgroep Ouderen van 65+;
  - De beschikking over een auto;
  - Een geldig rijbewijs;
  - Een inzittendenverzekering.

  Wat mag u terugverwachten:
  - Een gezellig evenement met een of meerdere cultuurliefhebbers;
  - Kostenloze entree voor de gekozen culturele activiteit;
  - Een consumptie in de pauze of na afloop van de activiteit;
  - Een tegemoetkoming in de reiskosten als de reisafstand meer dan 50 km bedraagt.

  Lees meer over zo'n evenement op onze site: https://het-bolwerk.eu/nieuws-stichting-vier-het-leven-1127
  Mensen die een hoge leeftijd bereiken, zitten veelal alleen thuis. Veel ouderen verliezen zo gaandeweg het contact met anderen, met de maatschappij, met het leven.

  Stichting Vier het Leven zet zich in om die verbinding te herstellen. Dit doen we door ouderen persoonlijk te begeleiden naar theater, film, concert en museum. Wij nemen de drempels weg die hen tegenhouden om de deur uit te gaan.

  De kracht van Vier het Leven zit in de menselijke aanpak, de persoonlijke aandacht. Gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht door vrijwillige gastheren en gastvrouwen. Zij zijn allen cultuurliefhebbers en bieden de ondersteunende arm en individuele aandacht die nodig is om samen te kunnen genieten. Begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn inbegrepen in de prijs van de arrangementen. Samen helpen we ouderen weer op weg naar nieuwe belevenissen. Om naar uit te kijken, mee te maken en nog lang van na te genieten. Immers, wie meedoet blijft meetellen.

  Meer informatie nodig? Zie onze website www.4hetleven.nl.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank