• Digitaalmaatjes

  Digi-Taalhuis
  Locatie: Robuust in Kollum
  Plaats: Kollum (Kollum) - Noardeast-Fryslân
  Categorie: Onderwijs
  Digi-Taalhuis Kollum zoekt digitaalmaatjes.

  Als digitaalmaatje helpt u mensen die moeite hebben met digitale vaardigheden. Zij vinden bijvoorbeeld pinnen, een treinkaartje kopen, omgaan met de mobiele telefoon of zaken doorgeven via internet ontzettend lastig. Het Digi-Taalhuis biedt daarvoor o.a. oefenprogramma's op de computer, prettige werkplekken en begeleiding door digitaalmaatjes. Digitaalmaatjes gaan individueel of met een groepje in de bibiotheek of bij Robuust (het werk- en leerbedrijf van NEF) aan de slag.

  Het Digi-Taalhuis Kollum is een samenwerking tussen gemeente Noardeast-Fryslân, het Friesland College, Werk- en leerbedrijf NEF en Bibliotheken Noord Fryslân.

  Wij bieden:
  - een vrijwilligersovereenkomst bij Vrijwilligerscentrale Het Bolwerk;
  - regelmatige begeleiding;
  - scholing en training;
  - vergoeding reiskosten;
  - gemotiveerde collega's en deelnemers;
  - een prettige werkomgeving.

  Een digitaalmaatje:
  - heeft goede sociale vaardigheden;
  - heeft affiniteit met computers (vaardig met tekst, e-mail en internet);
  - kan kennis interactief overbrengen;
  - is betrokken bij de doelgroep;
  - is minimaal 3 uur per week beschikbaar.
  Goed kunnen lezen is belangrijk, om instructies, bijsluiters of formulieren beter te begrijpen. Goed met de computer om kunnen gaan is handig. Het gebeurt steeds meer dat via Internet een aanvraag moet worden ingediend. Of dat je via Internet een betaling of bestelling moet doen. Als men beter wil leren lezen of rekenen, ofwil leren beter met de computer om te gaan; dan kan men terecht in het Digi-Taalhuis.

  Daar wordt gewerkt  met oefenprogramma’s. Men leert beter leren lezen, schrijven, rekenen of met de computer omgaan. Er zijn oefenprogramma’s op verschillende taalniveaus. Ook zijn er leuke, actuele boeken in eenvoudig Nederlands. Vrijwilligers begeleiden de cursisten.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank