• Voorzitter

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Coördinator huisbezoek

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Meerdere vrijwilligers gezocht

  Kringloopwinkel De Fugelpits
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Feanwalden

  De Buurtkamer (st. Stjoer)- Leeuwarden
  Lees meer

  Gastvrouw/heer gezocht voor seniorensoos Feanwâlden

  Seniorensoos Feanwâlden- Stichting Welzijn Het Bolwerk
  Lees meer

  Digi-Taalmaatjes Hallum

  Digi-Taalhuis
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Respijtweekenden 2021

  woensdag 13 oktober 2021
   Respijtweekenden 2021.jpg
  Voor de twaalfde keer gingen mantelzorgers van de gemeenten Fryske Marren, Leeuwarden, Súdwest-Fryslân, Ooststellingwerf, Ameland, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân gezamenlijk een weekend weg. Deze gemeenten ondersteunen het belang van de Respijtweekenden door ze met een financiële bijdrage mogelijk te maken.
  Mantelzorgers die bekend zijn bij hun Steunpunt Mantelzorg in de genoemde gemeenten zijn vooraf via een brief geïnformeerd met de vraag of ze mee willen naar de Respijtweekenden. Gemeenten hebben dit jaar voor meer mantelzorgers hun bijdrage betaald, want er steeds meer behoefte bij erg belaste mantelzorgers om even op adem te komen. Juist nu er weer meer mag na de Coronabeperkingen.
  Tijdens de Respijtweekenden laden de mantelzorgers zich op, om het thuis weer vol te kunnen houden. Dat het pittig is, daar is iedereen het wel over eens. Dat het moeilijk is om dat wel goed voor jezelf te blijven zorgen ook. En een Respijtweekend is dan nodig om de zorg aan de naaste te blijven geven, ook al wordt er met liefde verzorgd of begeleid.
  De weekenden zijn gehouden in hotel Huis Ten Wolde in de Bult, bij Steenwijk, waar ze terecht zeer in de watten werden gelegd. De mantelzorgers vormen een bont gezelschap van jong en oud, die toch één ding gemeen hebben. Ze zorgen, intensief, voor een naaste. Of dat nu een partner of kind is, dat maakt niet uit.
  Is het altijd gemakkelijk? Nee dat zeker niet.
  Of je ermee kunt stoppen als je het even niet meer ziet zitten? Nee, dat ook niet.
  Daarom is het zo belangrijk en prettig er even tussen uit te zijn. Rond de 80 mantelzorgers hebben in deze drie weekenden op hun manier genoten van een weekend weg. Even geen zorgen voor…..maar er wordt voor je gezorgd!
  Het genoegen van een weekendje weg smaakte iedereen en na afloop ging men tevreden naar huis en opgeladen om de mantelzorgtaken op zich te nemen. Met dank aan de deelnemende gemeenten, de medewerkers van de betrokken steunpunten Mantelzorg zijn de weekenden zeer geslaagd verlopen.
  In januari wordt er voor alle deelnemers een gezamenlijke terugkommiddag georganiseerd als afsluiting. Het ligt in de bedoeling in 2022 weer Respijtweekenden voor de betreffende gemeenten te organiseren. En het zou mooi zijn wanneer ook andere gemeenten aansluiten bij dit noodzakelijke initiatief. Daarvoor kunnen zij contact opnemen met Reina Hes van Welzijn het Bolwerk, tel. 0519-292223 voor meer informatie.
 • Nieuws

  Respijtweekenden 2021

  woensdag 13 oktober 2021
  Lees meer...

   Voelbare plattegrond stationsgebied Feanwâlden

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...

  Voelbare plattegrond foto's

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...