• Maatje voor een mevrouw in de Westereen (tussen de 18-40 jaar)

  Maatjesproject Welzijn het Bolwerk
  Lees meer

  Energiecoach

  De Denktank “Dongeradeel 2030”
  Lees meer

  Gastvrouw/gastheer Alzheimer Café

  Werkgroep Alzheimercafe NOF Dongeraheem Dokkum
  Lees meer

  Buurtbemiddelaars gezocht

  Buurtbemiddeling Stichting Welzijn Het Bolwerk
  Lees meer

  Gezinsondersteuners in diverse gemeenten in Noordoost Friesland

  Home-Start NOF
  Lees meer

  Gastvrouwen of gastheren

  Waddenbelevingscentrum Holwerd
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 •  Op weg naar mantelzorgondersteuning op maat in de palliatieve fase

  Nieuws van Mezzo
  In ons land geven ongeveer 300.000 mensen mantelzorg aan een naaste in de laatste levensfase. Wanneer een naaste ernstig ziek is, kan mantelzorg erg intensief zijn. Het is daarom belangrijk dat mantelzorgers tijdige en passende ondersteuning kunnen krijgen als zij dit wensen.
  Mezzo doet samen met VUmc onderzoek om deze ondersteuning te verbeteren. Daarvoor zoeken wij mensen die zorgen voor iemand in de laatste levensfase of dit hebben gedaan. Wij willen graag leren van hun ervaringen zodat we de ondersteuning van deze mantelzorgers kunnen verbeteren. 
   
  Kent u iemand die zorgt voor een ongeneeslijk zieke naaste in de laatste levensfase of die dit heeft gedaan? En zou diegene zijn of haar ervaringen willen delen? Graag komen wij dan met hem of haar in contact voor een vraaggesprek. Zou u hem of haar willen informeren over dit belangrijke onderzoek? 
  Wie kan meedoen?
  Iemand kan meedoen aan een vraaggesprek als:

  • hij of zij 18 jaar of ouder is.
  • hij of zij zorgt of heeft gezorgd voor iemand in de laatste levensfase (bijvoorbeeld met een diagnose als ongeneeslijke kanker, chronische longziekte, hartfalen, dementie, een beroerte, ernstige neurologische aandoeningen of algehele ernstige lichamelijke achteruitgang).
  • de naaste thuiswonend is of was het moment dat hij of zij mantelzorg gaf.
  • de gegeven mantelzorg niet langer dan 3 jaar geleden was.
   
  Zo werkt het
  Wanneer iemand zich aanmeldt voor een vraaggesprek vragen wij hem of haar eerst (online of schriftelijk) een paar vragen over de achtergrond te beantwoorden. Vervolgens nemen wij contact op om een afspraak in te plannen. Het vraaggesprek kan bij iemand thuis plaatsvinden of op een andere (rustige) locatie. Dit wordt in overleg afgestemd.
  Tijdens het vraaggesprek leggen wij een aantal stellingen voor over de ervaringen met mantelzorg en eventuele ondersteuningsbehoeften. Deze kan de mantelzorger rangschikken naar belangrijkheid. Vervolgens vragen wij in het gesprek de keuzes toe te lichten.  
  Het vraaggesprek wordt uitgevoerd door de onderzoeker Femmy Bijnsdorp (VUmc), namens de projectgroep van VUmc, Mezzo, NIVEL, VPTZ, Actiz, KBO-PCOB en V&VN.
  Aanmelden
  Kent u iemand die mee zou willen doen?  Dan kunt u bijgevoegde informatiebrief geven/mailen. Iemand kan zich dan zelf aanmelden voor het vraaggesprek bij Femmy Bijnsdorp ( f.bijnsdorp@vumc.nl). Heeft u vragen over het onderzoek? Ook dan kunt u contact opnemen met Femmy Bijnsdorp. Dit kan per e-mail of telefonisch via 020-4448369/06-29342405 op maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren.


  cid:image001.jpg@01D35280.D361CD50
   

   

   

 • Nieuws

  Mantelzorgcafé 21 maart 2018

  woensdag 14 maart 2018
  Zorgen voor...
  Lees meer...

  Mantelzorgcafé

  woensdag 14 februari 2018
  Thema: op weg naar...
  Lees meer...

  Alzheimercafé februari

  maandag 12 februari 2018
  Alzheimer café Noordoost...
  Lees meer...