• PR-vrijwilliger in de regio Dokkum / NO-Fryslân (enkele uren per week)

  Vier het Leven
  Lees meer

  Coördinator facilitaire zaken

  Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân
  Lees meer

  Coördinator vrijwilligers

  Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân
  Lees meer

  Coördinator administratie

  Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân
  Lees meer

  Magazijnmedewerker

  Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân
  Lees meer

  Distributiecentrum Manager

  Stichting Samenwerkende Voedselbanken Fryslân
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 •  Op weg naar mantelzorgondersteuning op maat in de palliatieve fase

  Nieuws van Mezzo
  In ons land geven ongeveer 300.000 mensen mantelzorg aan een naaste in de laatste levensfase. Wanneer een naaste ernstig ziek is, kan mantelzorg erg intensief zijn. Het is daarom belangrijk dat mantelzorgers tijdige en passende ondersteuning kunnen krijgen als zij dit wensen.
  Mezzo doet samen met VUmc onderzoek om deze ondersteuning te verbeteren. Daarvoor zoeken wij mensen die zorgen voor iemand in de laatste levensfase of dit hebben gedaan. Wij willen graag leren van hun ervaringen zodat we de ondersteuning van deze mantelzorgers kunnen verbeteren. 
   
  Kent u iemand die zorgt voor een ongeneeslijk zieke naaste in de laatste levensfase of die dit heeft gedaan? En zou diegene zijn of haar ervaringen willen delen? Graag komen wij dan met hem of haar in contact voor een vraaggesprek. Zou u hem of haar willen informeren over dit belangrijke onderzoek? 
  Wie kan meedoen?
  Iemand kan meedoen aan een vraaggesprek als:

  • hij of zij 18 jaar of ouder is.
  • hij of zij zorgt of heeft gezorgd voor iemand in de laatste levensfase (bijvoorbeeld met een diagnose als ongeneeslijke kanker, chronische longziekte, hartfalen, dementie, een beroerte, ernstige neurologische aandoeningen of algehele ernstige lichamelijke achteruitgang).
  • de naaste thuiswonend is of was het moment dat hij of zij mantelzorg gaf.
  • de gegeven mantelzorg niet langer dan 3 jaar geleden was.
   
  Zo werkt het
  Wanneer iemand zich aanmeldt voor een vraaggesprek vragen wij hem of haar eerst (online of schriftelijk) een paar vragen over de achtergrond te beantwoorden. Vervolgens nemen wij contact op om een afspraak in te plannen. Het vraaggesprek kan bij iemand thuis plaatsvinden of op een andere (rustige) locatie. Dit wordt in overleg afgestemd.
  Tijdens het vraaggesprek leggen wij een aantal stellingen voor over de ervaringen met mantelzorg en eventuele ondersteuningsbehoeften. Deze kan de mantelzorger rangschikken naar belangrijkheid. Vervolgens vragen wij in het gesprek de keuzes toe te lichten.  
  Het vraaggesprek wordt uitgevoerd door de onderzoeker Femmy Bijnsdorp (VUmc), namens de projectgroep van VUmc, Mezzo, NIVEL, VPTZ, Actiz, KBO-PCOB en V&VN.
  Aanmelden
  Kent u iemand die mee zou willen doen?  Dan kunt u bijgevoegde informatiebrief geven/mailen. Iemand kan zich dan zelf aanmelden voor het vraaggesprek bij Femmy Bijnsdorp ( f.bijnsdorp@vumc.nl). Heeft u vragen over het onderzoek? Ook dan kunt u contact opnemen met Femmy Bijnsdorp. Dit kan per e-mail of telefonisch via 020-4448369/06-29342405 op maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren.


  cid:image001.jpg@01D35280.D361CD50
   

   

   

 • Nieuws

  Buurtbemiddeling

  woensdag 11 juli 2018
  Lees meer...

  Mantelzorgweekend september 2018

  maandag 2 juli 2018
  Voor mantelzorgers in de...
  Lees meer...

  FUNdag jonge mantelzorgers 7 juli 2018

  donderdag 14 juni 2018
  Op zaterdag 7 juli vindt de jaarlijkse FUNdag...
  Lees meer...