• Meerdere vrijwilligers gezocht

  Kringloopwinkel De Fugelpits
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Feanwalden

  De Buurtkamer (st. Stjoer)- Leeuwarden
  Lees meer

  Gastvrouw/heer gezocht voor seniorensoos Feanwâlden

  Seniorensoos Feanwâlden- Stichting Welzijn Het Bolwerk
  Lees meer

  Digi-Taalmaatjes Hallum

  Digi-Taalhuis
  Lees meer

  Vrijwillige Senioren Voorlichters gevraagd

  Het Bolwerk afdeling Senioren Voorlichting
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Holwerd

  De Buurtkamer (st. Stjoer)- Leeuwarden
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • De Week van de Jonge Mantelzorger 1 t/m 7 juni: Niet te missen… 

  donderdag 3 juni 2021
  Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. In Fryslân bundelen de welzijnsorganisaties de krachten om speciaal voor deze jongeren activiteiten te organiseren. En voeren zij gezamenlijk een online campagne.

  Jongeren herkennen zichzelf vaak niet als jonge mantelzorger, ze ondervinden op jonge leeftijd wel de gevolgen van de zorgsituatie. Het thema van dit jaar is Niet te missen! De campagne laat via video’s, posters en verhalen zien van wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Je kunt de campagne volgen via de media van Fawaka in Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Zowel online als in de echte wereld moeten deze jongeren niet te missen zijn . Het doel is bewustwording, herkenning en erkenning. Deze jongeren zijn vaak een verborgen groep, want zij hebben het zelf niet zo snel over de situatie waarin ze opgroeien.

  Kinderen/jongeren t/m 25 jaar kunnen meedoen aan diverse activiteiten. De startactiviteit vindt provinciaal plaats, door een digitale familie Pubquiz op 1 juni. Fawaka, het lokale jonge mantelzorgsteunpunt, organiseert samen met KEaRN Welzijn (Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel), een leuke fysieke activiteit op zaterdag 5 juni. Jongeren kunnen elkaar ontmoeten en meedoen aan “Escape the City” in Dokkum, een variant op de traditionele escaperoom. Ook ontvangen jonge mantelzorgers van Fawaka een klein presentje via de post die aansluit bij de campagne, als waardering voor dat zij altijd klaar staan voor een ander, en om aan te geven dat Fawaka ook klaar staat voor hun.

  Kijk voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger en de ‘Niet te missen’ campagne bij, lokaal:  Instagram en facebook, via “Fawakajongeren
  Ook kun je hier de gehele campagne volgen en andere verslagen/activiteiten, nieuwtjes in de week van de JMZ worden hier geplaatst. 

  Landelijk informatie : www.weekvandejongemantelzorger.nl of vind ons op Instagram, Facebook en LinkedIn.

   Logo achtergrond wit.png
   logo week van de JMZ .jpg

 • Nieuws

  Blijf veilig in beweging

  woensdag 29 september 2021
  Lees meer...

  Alzheimercafé 28 september

  dinsdag 28 september 2021
  Lees meer...

  Sportieve ontmoeting voor mantelzorgers Zaterdagmiddag 18 september

  zaterdag 18 september 2021
  Uitnodiging voor Boerengolf! ...
  Lees meer...