• Energiecoach

  De Denktank “Dongeradeel 2030”
  Lees meer

  Vrijwillige arbeidscoach Vluchtelingenwerk

  VluchtelingenWerk Nederland / Dokkum
  Lees meer

  Begeleiders voor wandelgroepen

  Landschapsbeheer Friesland
  Lees meer

  Gezinsondersteuners in diverse gemeenten in Noordoost Friesland

  Home-Start NOF
  Lees meer

  Gastvrouwen of gastheren

  Waddenbelevingscentrum Holwerd
  Lees meer

  Maatje voor een mevrouw in de Westereen (tussen de 18-40 jaar)

  Maatjesproject Welzijn het Bolwerk
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Deelnemers muzikale voorstelling Updiggin’ gezocht


   updiggin.jpg
  Stichting Welzijn Het Bolwerk Dokkum en Updiggin’ nodigen inwoners van Dokkum en omgeving uit om samen een korte voorstelling te maken. Deze voorstelling zal zaterdag 21 november en zondag 22 oktober 2017 te zien zijn voorafgaand aan het cross-over popconcert Updiggin’. Op woensdag 19 juli 2017 om 19:30 uur is een informatie bijeenkomst in Het Bolwerk Oranjewal 28 in Dokkum voor geïnteresseerden.
   
  Het initiatief tot dit project komt van de muzikale vertelling Updiggin’. Een voorstelling die zich afspeelt in Afrika en gaat over het overbruggen van tegenstellingen tussen mensen. “Overal waar Updiggin’ speelt, vragen we aan bewoners om een eigen voorstelling te maken en te spelen. Hoe diverser de samenstelling van de lokale groep spelers, qua leeftijd, afkomst, cultuur en kunstbeoefening, hoe verrassender het resultaat. Uitgangspunt is dat iedereen meedoet of laat zien, met dat wat hij/zij al kan.”, aldus artistiek leider Anne van Slageren. Zowel in hun eigen voorstelling, als met dit initiatief tot een lokaal gastprogramma, wil Updiggin’ een boodschap verspreiden van verbinding en gelijkwaardigheid.
   
  Verbinding in Dokkum
  In Dokkum focust Updiggin’ zich op de verbinding tussen inwoners van de gemeente en omgeving. “Laten we naar elkaars verhalen luisteren, elkaar leren kennen. Met kunsten kan dat heel goed, want dan leren we elkaar van een andere kant kennen.”, aldus de artistiek leider van Updiggin’.
   
  Een voorstelling maken in zes weken
  In zes avonden (zes weken), gaat een speciaal aangetrokken regisseur al de lokale talenten samen tot een voorstelling van 20 tot 30 minuten. In Dokkum neemt Nienke Zorgdrager de rol van regisseur op zich. Updiggin’ voerde het concept met lokale voorstelling al in het najaar 2016 met succes uit op verschillende plaatsen in de provincie Groningen en toert dit jaar door de provincie Drenthe. Waaronder dus ook in Dokkum, met een uitvoering in het Het Bolwerk. Deze staat gepland voor het weekend van zaterdagavond 21 en zondagmiddag 22 oktober.
   
  Doe je mee?
  Doe je aan dans? Maak je muziek? Zing je? Acteer je? Maak je beeld? Of iets anders? Lijkt het je leuk om twee keer op te treden in het voorprogramma bij een professionele theatervoorstelling? Meld je dan aan voor het lokale programma bij Updiggin’ in Dokkum. Deelname is gratis.
   
  Repetities en eerste bijeenkomst
  De repetities starten op 13 september en vinden elke woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Het Bolwerk (Oranjewal 28, Dokkum) Op woensdag 19 juli 2017, vanaf 19.30 tot 20.30 vindt in Het Bolwerk een informatiebijeenkomst plaats over het project, waarbij alle geïnteresseerden van harte welkom zijn.
   
  Meld je aan
  Wil je je opgeven voor dit project, wil je je aanmelden voor deze bijeenkomst of heb je een vraag? Neem dan contact op met de programma-coördinator: Abbas Faegh Darakhshan (a.faegh@het-bolwerk.eu / 06-47073157). Informatie over Updiggin’ is te vinden op de website www.solaceiguess.com en social media (zie de links op de website).

   
 • Nieuws

  FUNdag jonge mantelzorgers 7 juli 2018

  donderdag 14 juni 2018
  Op zaterdag 7 juli vindt de jaarlijkse FUNdag...
  Lees meer...

  Alzheimer café Noordoost Friesland 26 juni

  woensdag 13 juni 2018
  Het trefpunt voor mensen met dementie, hun...
  Lees meer...

  Oproep panelleden gezocht

  woensdag 6 juni 2018
  Voor het mantelzorg...
  Lees meer...