• Gastvrouw/gastheer Alzheimer Café

  Werkgroep Alzheimercafe NOF Dongeraheem Dokkum
  Lees meer

  Vrijwillige mentor

  Stichting Mentorschap Noord
  Lees meer

  Bestuursleden

  Speeltuin De Hege Seis (MFA De Hege Seis)
  Lees meer

  Mantelzorgmaatje

  Steunpunt Mantelzorg
  Lees meer

  Assistent leermeester met ervaring in houtbewerking

  RoBuust
  Lees meer

  Assistent docent confectie

  RoBuust
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • De prijswinnaar Vrijwilliger van het Jaar 2017 is Tineke Visser 

  zaterdag 6 januari 2018
  Tineke Visser uit
   Tineke Visser.jpg
  Dokkum was met een smoesje naar de Nieuwjaarsreceptie van Dongeradeel gelokt.

  Ze was verrast toen haar naam werd genoemd als Vrijwilliger van het Jaar 2017 van Dongeradeel. Tineke verteld dat voor haar de motivatie voor het vrijwilligerswerk is: het zien van de blije gezichten van de mensen als ze haar begroeten bij het begin van haar dienst.
   
  Aanmelder Jelle Bergsma, vrijwillige beheerder gebouw Bolwerk-Noord aan de Oranjewal in Dokkum vertelt:
  Wij hebben Tineke voorgedragen voor de prijs Vrijwilliger van het Jaar. Zij heeft vrijwilligerswerk gedaan in de Sionsberg, kantine VV Dokkum en als collectant voor de Zonnebloem. Momenteel is zij vrijwilliger in Dongeraheem en Waadwente, in het Bolwerk en verschillende collectes haalt zij in verschillende straten op.
  Als beheerder van “het Bolwerk” vertel ik wat zij hier doet: Koffie schenken, receptie en is het hier niet druk dan neemt ze uit haarzelf een emmer met water/zeepsop en begint de kasten/keuken/ramen schoon te maken. Zelf zegt ze dat ze niet kan stilzitten. Wat bijzonder aan Tineke is, is  dat ze het werk ziet dat gedaan moet worden. Ze werkt net zo goed achter de receptie als het nodig is. Ze is altijd fleurig en opgewekt en onze bezoekers zien haar graag.
  Ze stelt zich heel sociaal op en maakt regelmatig een grapje. Als er iemand moet invallen, pakt Tineke dat op.
  Wij hebben een envelop met 236 handtekeningen bij de aanmelding gedaan. Dit is van alle bezoekers van Het Bolwerk die Tineke kennen. Mensen uit “het Bolwerk” van de jeugdclub, dagbesteding WIL, schildercursus, handwerk, klaverjasclub, biljartclub en koersbalclub.
   
  Hitty Postma, vrijwilligerscoördinator UVV , is blij met de keuze van de jury voor Tineke:
  Tineke Visser werkt sinds 2011 als vrijwilliger bij het UVV . Ze werkt nu op twee plaatsen: in de Waadwente en in Dongerahiem.  Dat iemand op drie plaatsen vrijwilligerswerk doet vind ik fantastisch. Dan ligt echt je hart bij het vrijwilligerswerk! Tineke is vrijwilliger bij het project Samen Eten. Dit is een heel belangrijk project. Hier worden bewoners van hun kamer gehaald om samen te eten. De vrijwilligers begeleiden hen en bedienen hen en helpen een keuze te maken uit het menu. Het is gebleken dat bewoners beter eten ,wanneer ze dat in gezelschap doen. Vaak hebben oude mensen die alleen eten geen zin om te eten en krijgen ze daarom te weinig goede voeding binnen. Wanneer ze samen aan tafel zitten, halen ze elkaar over om toch te eten. Dan zeggen ze bijvoorbeeld; Dit is lekker, joh, dit moet je eens proberen. Er komen nu zo’n 30 bewoners bij het Samen Eten project. Zonder de vrijwilligers zoals Tineke, zou dit project niet mogelijk zijn.
  Verder is Tineke gastvrouw in het bruin café. Hier komen bewoners voor een kopje koffie en een gezellig praatje. Vaak komt er ook visite mee. Dit bruin café is zo’n succes dat de gezellige ruimte misschien wel weer aan uitbreiding toe is. Vrolijke en uitnodigende vrijwillige medewerkers zoals Tineke spelen hier ook weer een heel belangrijke rol.
  Het UVV Dongeradeel telt nu zo’n 400 vrijwilligers zoals Tineke, samen maken zij de zorg die geboden wordt aan onze oudere bewoners mogelijk.  
 • Nieuws

  Mantelzorgcafé 16 januari 2019

  woensdag 12 december 2018
  Lees meer...

  Rouwverwerking

  maandag 3 december 2018
  Lees meer...

  Interview vrijwilliger

  maandag 26 november 2018
  Lees meer...