• Energie-ambassadeur

  Stichting Elkenien Grien (vh Denktank Dongeradeel 2030)
  Lees meer

  Vrijwillige mentor

  Stichting Mentorschap Noord
  Lees meer

  Mantelzorgmaatje

  Steunpunt Mantelzorg
  Lees meer

  Assistent leermeester met ervaring in houtbewerking

  Robuust
  Lees meer

  Gastvrouw/gastheer

  Stichting Elkenien Grien (vh Denktank Dongeradeel 2030)
  Lees meer

  Assistent leermeester met ervaring in confectie

  Robuust
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Certificaat netwerkcoaches

  woensdag 6 februari 2019
  23-01-2019
   
   
  Stichting Welzijn Het Bolwerk:  Coaches helpen om het sociale netwerk te versterken
   
   
  Femke van der Wal, Jetske Leijenaar, Renske van der Bij, Wende Lissenberg, Menke Dijkstra, Ineke Wijbenga en Baukje Brander ontvingen woensdag het certificaat Netwerkcoach uit handen van manager Eelke Nutma van Stichting Welzijn Het Bolwerk. Zij gaan aan de slag als vrijwillige netwerkcoach bij sociaal geïsoleerde mensen en mantelzorgers.
   
  Het project vrijwillige netwerkcoach is een onderdeel van Stichting Welzijn Het Bolwerk. De netwerkcoach wordt ingezet in situaties waarbij het sociale netwerk van mantelzorgers of dienst zorgvrager in de loop van de tijd onder druk is komen te staan of zelfs geheel verdwenen is. Mantelzorgers met zware zorgtaken hebben vaak geen tijd meer kunnen vinden om het sociale netwerk te onderhouden. Daardoor is het moeilijk geworden om een beroep te doen op hun naaste omgeving terwijl zij vaak wel wat extra support kunnen gebruiken.
  Een netwerkcoach kan ook ondersteuning bieden in situaties waar er sprake is van sociaal isolement en waar nieuwe waardevolle contacten niet gemakkelijk op te bouwen zijn. Te denken valt hierbij  aan sociaal geïsoleerde ouderen, mensen met een psychiatrische achtergrond of mensen met een langdurige ziekte of handicap.
   
  Een sociaal netwerk geeft niet alleen plezier en betekenis aan het persoonlijke leven, maar heeft ook een praktische functie. Binnen het sociale netwerk kunnen mensen elkaar ondersteunen en samen oplossingen voor problemen bedenken.
  De methodiek ‘Natuurlijk, een netwerkcoach!’ van A naar Beter bestaat uit een 10-stappenplan dat de vrijwillige netwerkcoach samen met de cliënt doorloopt. Hierbij worden de wensen van de mantelzorger en het huidige netwerk in kaart gebracht. Daarna wordt er samengewerkt aan de mogelijkheden om het netwerk uit te breiden. Om deze methodiek onder de knie te krijgen hebben de cursisten een training gevolgd bij Hanny van der Meer van Stichting Welzijn Het Bolwerk.
   
  Meer informatie: Mensen die zichzelf in deze situatie herkennen en graag ook hun sociale netwerk willen versterken kunnen contact opnemen met Stichting Welzijn Het Bolwerk, tel. 0519-292223 mailadres: info@het-bolwerk.eu
 • Nieuws

  Certificaat netwerkcoaches

  woensdag 6 februari 2019
  Lees meer...

  Mantelzorgcafé activiteitenoverzicht

  woensdag 6 februari 2019
  Lees meer...

  Mantelzorgcafé 20 februari 2019

  woensdag 6 februari 2019
  Lees meer...