• Gastvrouwen of gastheren

  Waddenbelevingscentrum Holwerd
  Lees meer

  Baliemedewerker-verkoper

  Toeristisch Info Punt (TIP) Anjumer Molenmuseum
  Lees meer

  Postbode

  Het Bolwerk afdeling Mienskipswurk
  Lees meer

  Kok voor de Buurtkamer in De Westereen

  De Buurtkamer (Stichting AanZet)
  Lees meer

  Maatje

  Humanitas maatjesproject Humaa(N)tjes
  Lees meer

  Digitaalmaatjes -MET SPOED-

  Digi-Taalhuis
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Certificaat netwerkcoaches

  woensdag 6 februari 2019
  23-01-2019
   
   
  Stichting Welzijn Het Bolwerk:  Coaches helpen om het sociale netwerk te versterken
   
   
  Femke van der Wal, Jetske Leijenaar, Renske van der Bij, Wende Lissenberg, Menke Dijkstra, Ineke Wijbenga en Baukje Brander ontvingen woensdag het certificaat Netwerkcoach uit handen van manager Eelke Nutma van Stichting Welzijn Het Bolwerk. Zij gaan aan de slag als vrijwillige netwerkcoach bij sociaal geïsoleerde mensen en mantelzorgers.
   
  Het project vrijwillige netwerkcoach is een onderdeel van Stichting Welzijn Het Bolwerk. De netwerkcoach wordt ingezet in situaties waarbij het sociale netwerk van mantelzorgers of dienst zorgvrager in de loop van de tijd onder druk is komen te staan of zelfs geheel verdwenen is. Mantelzorgers met zware zorgtaken hebben vaak geen tijd meer kunnen vinden om het sociale netwerk te onderhouden. Daardoor is het moeilijk geworden om een beroep te doen op hun naaste omgeving terwijl zij vaak wel wat extra support kunnen gebruiken.
  Een netwerkcoach kan ook ondersteuning bieden in situaties waar er sprake is van sociaal isolement en waar nieuwe waardevolle contacten niet gemakkelijk op te bouwen zijn. Te denken valt hierbij  aan sociaal geïsoleerde ouderen, mensen met een psychiatrische achtergrond of mensen met een langdurige ziekte of handicap.
   
  Een sociaal netwerk geeft niet alleen plezier en betekenis aan het persoonlijke leven, maar heeft ook een praktische functie. Binnen het sociale netwerk kunnen mensen elkaar ondersteunen en samen oplossingen voor problemen bedenken.
  De methodiek ‘Natuurlijk, een netwerkcoach!’ van A naar Beter bestaat uit een 10-stappenplan dat de vrijwillige netwerkcoach samen met de cliënt doorloopt. Hierbij worden de wensen van de mantelzorger en het huidige netwerk in kaart gebracht. Daarna wordt er samengewerkt aan de mogelijkheden om het netwerk uit te breiden. Om deze methodiek onder de knie te krijgen hebben de cursisten een training gevolgd bij Hanny van der Meer van Stichting Welzijn Het Bolwerk.
   
  Meer informatie: Mensen die zichzelf in deze situatie herkennen en graag ook hun sociale netwerk willen versterken kunnen contact opnemen met Stichting Welzijn Het Bolwerk, tel. 0519-292223 mailadres: info@het-bolwerk.eu
 • Nieuws

  Verhaal in beeld

  woensdag 3 juli 2019
  Lees meer...

  Bakkie in de buurt

  woensdag 26 juni 2019
  Woensdag 26 juni bent u welkom voor een...
  Lees meer...

  Bijeenkomst mantelzorg 19 juni

  woensdag 26 juni 2019
  Lees meer...