• Voorzitter

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Coördinator huisbezoek

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Meerdere vrijwilligers gezocht

  Kringloopwinkel De Fugelpits
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Feanwalden

  De Buurtkamer (st. Stjoer)- Leeuwarden
  Lees meer

  Gastvrouw/heer gezocht voor seniorensoos Feanwâlden

  Seniorensoos Feanwâlden- Stichting Welzijn Het Bolwerk
  Lees meer

  Digi-Taalmaatjes Hallum

  Digi-Taalhuis
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Blijf veilig in beweging

  woensdag 29 september 2021
   2021 09 Blijf veilig in beweging + Sunenz.png
  Bewegen is gezond en het brengt je daar waar je zijn wilt. Maar soms is dat niet meer vanzelfsprekend. Hoe kunt u veilig en met plezier in beweging blijven? Kom daar achter in de mobiliteitsweek in De Waadwente in Dokkum.
  In de week van 28 september tot en met 1 oktober is er in De Waadwente een divers aanbod van verschillende activiteiten en workshops met betrekking tot de mobiliteitsweek.
  Deze activiteiten en workshops zijn verdeeld over vier dagen. Er is dus voor elk wat wils.

  Scootmobiel training:
  U kunt meer vertrouwd raken met de scootmobiel en leren veilig aan het verkeer deel te nemen tijdens de scootmobiel training op dinsdag 28 september. Alvorens wordt u warm ontvangen met een kopje thee of koffie. Waarnaar u gaat beginnen met de training.
  Het geheel van de training bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Tijdens de theorietest komen de nieuwste verkeersregels en verkeerssituaties aan bod. Hierbij staat de plaats op de weg voor een scootmobiel centraal. Voor het praktijkgedeelte wordt er buiten een vaardighedenparcours uitgestippeld waar u de theorie, wat u van te voren hebt geleerd, kan toepassen.
  Locatie: De Waadwente Dokkum
  Datum/tijd: dinsdag 28 september I 13.30 – 16.30 uur
  Aanmelden: U kunt zich aanmelden via https://het-bolwerk.eu/
  Aanmelden tot: 24 september
  Kosten: Geen

  Fit wandel test:
  U kunt uw lichamelijke fitheid checken door het afleggen van de UKK-wandeltest. Voordat u begint wordt u warm ontvangen met een kopje thee of koffie. De test zelf bestaat uit het wandelend afleggen van een 2 km wandel parcours in een zo snel mogelijke tijd.
  Voordat u deelneemt aan de wandeltest worden verschillende testen afgenomen, zoals het meten van de bloeddruk, hartslag, uw lengte en gewicht. Daarnaast wordt er een korte vragenlijst ingevuld.
  Via een bepaalde formule waarin gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, hartslag en wandeltijd de ingrediënten zijn wordt na afloop de fitnessindex uitgerekend. Deze fitnessindex geeft een indicatie voor de lichamelijke fitheid.
  Buiten bovenstaande ingrediënten voor de UKK wandeltest kunt u ook uw bloedsuiker waarden en dat van de cholesterol laten meten.
  Locatie: De Waadwente Dokkum
  Datum/tijd: woensdag 29 september I 14.00 – 17.00 uur
  Aanmelden: U kunt zich aanmelden via https://het-bolwerk.eu/
  Aanmelden tot: 22 september 2021
  Kosten: 8 euro

  Valrisico:
  Iedereen kent wel iemand die eens is gevallen. Maar erbij stilstaan dat je zelf ook kunt vallen, dat doe je niet zo snel. Toch kan het ook u gebeuren! Valpartijen komen op elke leeftijd voor.
  Naarmate u ouder wordt, verandert uw lichamelijke conditie. Bewegingen en reacties worden trager en strammer. Deze beperkingen hoeven geen probleem te zijn. Door lichamelijk actief te blijven, onderhoudt u uw reflexen, spierkracht en coördinatie. Stilzitten of inactiviteit vergroten het risico op vallen. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Gelukkig kunt u er zelf veel aan doen om te voorkomen dat u valt.
  De valrisico-check is voor mensen die merken dat ze meer moeite beginnen te krijgen met lopen, al eens gevallen zijn, of bang zijn om te vallen. En daar zelf wat aan willen doen! Test of u risico loopt om te vallen en kom naar de valpreventie. Na afloop van deze check krijgt u meer inzicht in uw valrisico en welke vervolgstappen u hierin kan ondernemen om het risico te verminderen.
  Locatie: De Waadwente Dokkum
  Datum/tijd: Donderdag 30 september I 13.00 – 17.00 uur
  Aanmelden: U kunt zich aanmelden via https://het-bolwerk.eu/
  Aanmelden tot: 23 september 2021
  Kosten: geen

  Medipoint:
  Laat diverse fietsen zien en verstrekt informatie hierover. Denk hierbij aan welke fiets het beste bij u past of het uitproberen van fietsen bij balans problemen.
  Locatie: De Waadwente Dokkum
  Datum/tijd: Donderdag 30 september 13.00 – 17.00 uur
  Aanmelden: Niet
  Kosten: geen

  Rijvaardigheid voor de auto:
  Veilig en vertrouwd autorijden blijft belangrijk, ook als je al jaren rijervaring hebt. We weten dat je reactievermogen en je zicht ongemerkt kan verminderen. Daarnaast veranderen het verkeer en de regels continu. Daarom organiseert Stichting Bevordering Verkeerseducatie speciaal voor de vrijwilligers van ZuidOostZorg een rijvaardigheidstraining in De Waadwente in Dokkum.
  De training bestaat uit drie delen:
  • Workshop theorie opfrissen
  • Praktijkrit in eigen auto met een rijinstructeur inclusief nabespreking
  • Workshop waarnemen & afleiding
  Locatie: De Waadwente Dokkum
  Datum/tijd: Vrijdag 1 oktober I 09.00 – 12.00 uur
  Aanmelden: U kunt zich aanmelden via marjolein@stichtingsbv.nl
  Kosten: geen
  Neem je eigen auto mee!
 • Nieuws

  Respijtweekenden 2021

  woensdag 13 oktober 2021
  Lees meer...

   Voelbare plattegrond stationsgebied Feanwâlden

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...

  Voelbare plattegrond foto's

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...