• Screener

  St.Voedselbank Kollumerland
  Lees meer

  Bestuurslid/ penningmeester

  St.Voedselbank Kollumerland
  Lees meer

  Voorzitter

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Coördinator huisbezoek

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Meerdere vrijwilligers gezocht

  Kringloopwinkel De Fugelpits
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Feanwalden

  De Buurtkamer (st. Stjoer)- Leeuwarden
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Alzheimercafé - Erfelijkheid bij dementie Radio Eenhoorn

  dinsdag 23 november 2021
  Alzheimer Café op Radio Eenhoorn:

  Alles over Erfelijkheid
  Op  23 november a.s. van 19.00 tot 20.00 uur spreekt Jetske van der Schaar met Detty ten Dolle over Erfelijkheid bij Alzheimer en dat belooft een informatief én persoonlijk gesprek te worden.

  Jetske van der Schaar is promovenda aan het Alzheimercentrum Amsterdam en drager van een zeldzaam gen dat de ziekte van Alzheimer al op jonge leeftijd veroorzaakt. Net als bij haar opa, oom en moeder zal de ziekte zich met 100 % zekerheid ook bij haar openbaren als ze halverwege de vijftig is. Lange tijd hield ze het stil, uit angst om behandeld te worden als iemand met dementie, voordat het zover was. Tot ze inzag dat haar aanleg ook van groot belang kon zijn in de zoektocht naar mogelijkheden om de ziekte te voorkomen of te stoppen. En dat ze met haar verhaal mogelijk baanbrekend onderzoek van de grond zou kunnen krijgen.

  Inmiddels is er het boek Eeuwige Lente, waarmee ze veel publiciteit genereerde en het taboe rond erfelijkheid bij de ziekte van Alzheimer wist te doorbreken. Ze heeft duidelijk kunnen maken dat de lange aanloop van de ziekte kansen biedt om het proces te stoppen voordat het start. Jetske doet onderzoek naar de medisch-ethische dilemma’s in het vroege stadium van de ziekte van Alzheimer en heeft zich als ervaringsdeskundige ontwikkeld tot een specialist op het gebied van erfelijkheid bij Alzheimer.

  Voor wie benieuwd is naar het persoonlijke verhaal van Jetske van der Schaar: het boek Eeuwige Lente is uitgegeven door uitgeverij Prometheus en verkrijgbaar via de boekwinkel. En u kunt haar dus beluisteren in ons Alzheimer Café op 23 november van 19.00 tot 20.00 uur op Radio Eenhoorn via de ether 107.5 FM, internetradio of www.radioeenhoorn.nl.
 • Nieuws

  Bestellen Dagboek van de mantelzorger 

  dinsdag 30 november 2021
  Mantelzorgers kunnen via Welzijn het Bolwerk of...
  Lees meer...

  Geannuleerd Alzheimercafé 23 november

  dinsdag 23 november 2021
  Lees meer...

  Alzheimercafé - Erfelijkheid bij dementie Radio Eenhoorn

  dinsdag 23 november 2021
  Alzheimer Café op Radio...
  Lees meer...