3D Tripping Project

donderdag 5 oktober 2017
3D Tripping (struikelen) Project
op za. 7 okt. in Dokkum
Locatie: De Markt
Tijd: 20:30 uur
Gratis

Het Bolwerk organiseert samen met Stichting RYD in het kader van preventie alcohol en drugsbeleid  “De Tripping Campagne”: invloed van alcohol/ drugs op je rijgedrag.
Tijdens het 3D Tripping project beleeft de jongere met behulp van een simulator in een “virtual reality wereld” de gevolgen van alcohol- en drugsgebruik, en dan wel op de fiets. De jongere gaat in de fiets naar de kroeg, waar deze een feestje meemaakt en alcohol- of drugs gebruikt. Na afloop fietst deze onder invloed terug naar huis. De virtual reality wereld laat
 Tripping project.PNG
namelijk enkele verkeerssituaties voorkomen waarvan we uit onderzoek weten dat het vaak fout gaat, toegespitst op het middel dat ze hebben gebruikt (Alcohol, Xtc of Cannabis). Deze beleving laat zien wat er dan logischerwijs zou gebeuren, dat het helemaal fout gaat. Na de simulatie gaan de organisaties op een positieve wijze het gesprek aan over wat er gebeurd is. De virtual reality wereld van de 3D Tripping campagne wordt gebruikt als trigger en aanleiding tot een goed peer-to-peer gesprek. Het gesprek heeft als doel om jongeren te overtuigen van de risico’s die middelengebruik achter het stuur met zich mee brengen.
Gedurende de simulatie gaat de jongere compleet op in de beleving van de wereld en draagt een Oculus Rift headset voor beeld en geluid. Op dat moment kunnen toeschouwers via een aangesloten televisie meekijken naar wat er gebeurd.