• Voorzitter

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Coördinator huisbezoek

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Meerdere vrijwilligers gezocht

  Kringloopwinkel De Fugelpits
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Feanwalden

  De Buurtkamer (st. Stjoer)- Leeuwarden
  Lees meer

  Gastvrouw/heer gezocht voor seniorensoos Feanwâlden

  Seniorensoos Feanwâlden- Stichting Welzijn Het Bolwerk
  Lees meer

  Digi-Taalmaatjes Hallum

  Digi-Taalhuis
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Lokale initiatieven

   

  GEMEENTE BREED: NOARDEAST FRYSLAN+DANTUMADIEL

  Sichtpunt: Voor levensvragen bij Coronapandemie

  Sichtpunt biedt 
   stichtpunt levensvragen.JPG
  begeleiding bij levensvragen tijdens de Coronapandemie .
  Het zijn andere tijden op dit moment, het coronavirus ontwricht niet alleen de economie, het brengt bij veel mensen ook levensvragen en zorgen met zich mee. Door angst dat men ziek wordt, het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, of herinneringen aan de oorlog. Sichtpunt biedt in verband hiermee de mogelijkheid tot een persoonlijk telefonisch (beeld) gesprek. Wilt u het hele artikel lezen? Klik hier
  https://het-bolwerk.eu/nieuws-sichtpunt-voor-levensvragen-bij-coronapandemie-1436


  Belronde bolwerk: Een luisterend oor...

   telefoon.JPG
  Welzijn het Bolwerk is gestart met 'de Belronde'. In deze Belronde worden inwoners die verbonden zijn met Welzijn het Bolwerk, telefonisch benaderd met de vraag hoe het op dat moment met hen gaat. Zowel vrijwilligers als medewerkers zullen zich daar de komende weken voor inzetten. Meer informatie is te vinden via:
  https://het-bolwerk.eu/nieuws-belronde-bolwerk-een-luisterend-oor-1444


  De Buurtcoaches: Samen digitaal bewegen

  De 6
   buurtsportcoaches.JPG
  Buurtsportcoaches van gemeente Noardeast-Fryslan en Dantumadiel zijn begonnen met het aanbieden van on-line beweegoefeningen voor kinderen.
  Meedoen of meer weten? Ga dan met onderstaande link naar Facebook:
  Buurtsportcoaches Noardeast-Fryslân en Dantumadiel.

  Samenwerking Formulierenbrigade met SUNOF en Thuisadministratie Humanitas

  De Formulierenbrigade van Welzijn Het Bolwerk, Thuisadministratie Humanitas en SUNOF hebben vanwege de corona situatie de reeds bestaande samenwerking nog verder versterkt. Hierdoor kunnen zij de inwoners beter en effectiever van dienst zijn. Door de maatregelen vanwege de corona-crisis kunnen de vrijwilligers niet bij u op bezoek, alle ondersteuning gaat via telefonisch contact. De ervaring van de laatste weken is dat ook al is het anders dan we gewend zijn, het zeker goed te doen is. Klik voor meer informatie over waar wij hulp bij bieden, op onderstaande link.
  https://het-bolwerk.eu/nieuws-samenwerking-formulierenbrigade-met-thuisadministratiehumanitas-en-sunof-nog-steviger-aangehaald-1439


  Iepen Mienskipsfûns - Fryslân kijkt naar elkaar om tijdens de coronacrisis

  Er worden tulpen uitgedeeld, er wordt muziek gemaakt bij verzoringshuizen. Heb jij ook een goed idee? Het Iepen Mienskipsfûns stelt geld beschikbaar voor kleine initiatieven. Want juist deze kleine initiatieven leveren nu een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en het tegengaan van eenzaamheid. Per initiatief is maximaal €500,- beschikbaar.
  www.fryslan.frl/imf


  BLIJE

  Hart voor Blije

  Vanuit de doarpsomtinkers is, in samenwerking met de Vereniging Doprsbelang Blije eo, de actie "Hart voor Blije" op touw gezet. Dit om de meest kwetsbare mensen in het dorp een steuntje in de rug te bieden. Bent u momenteel niet in staat om zelf uw boodschappen te doen? Of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Neem contact op met:
   Hart voor Blije.JPG

  * 0519 - 561868 (Johannes Bakker)
  * 0519 - 561419 (Jan Jarig van der Tol)
  * 06 - 26160092 (Cees Burgler)
  Mocht u zich aan wille melden als vrijwilliger, dan kunt u dit laten weten. Alle hulp is welkom 
  https://blija.nu/informatie/2020/hartvoorblije.html


  DOKKUM

  Buurtapp Harmonie voor bewoners Legeweg/ Hogepol/ Koekebakkersteeg

  Een gezamenlijke app waarop buurtbewoners een aanbod van hulp kunnen melden, of  een hulpvraag kunnen achterlaten. Diegene uit de buurt die zich daarvoor aan willen melden, geef een berichtje met je 06-nummer dan wordt je toegevoegd aan de 'Buurtapp Harmonie'. Wie geen behoefte heeft aan deelname aan de Buurtapp maar wel hulp nodig heeft, kan het ook via onze mail melden en desnoods bellen met 0519-292223 Stichting Welzijn Het Bolwerk. De vraag komt dan weer bij ons. Voor vragen  buurt.harmonie@gmail.com
  Klaas en Riekje Kommerie met de Jumbo xs en  de gezonde groenteboer, zijn ook beschikbaar om boodschappen te bezorgen. 06-2346615 of info@degroentemandokkum.nl. Er is ook al aangeboden om, nu boekhandel en biep gesloten zijn, gebruik te maken van de boekenverzameling van een van de buurtjes.

  Wijklokaal Hoedemakerspolder

  Wijk "de Hoedemakerspolder" zet gezamenlijk de schouders eronder, vanuit de initiatiefnemers van het wijklokaal. Op de facebookpagina van het wijklokaal kun je actief je hulp aanbieden aan kwetsbare inwoners of om hulp vragen, specifiek aan mensen uit de wijk. Heb je geen facebook? Sms/app/bel dan naar 06-46265080 of via wijklokaal@outlook.com
  https://www.facebook.com/groups/2122867818025429/about/


  DRIEZUM & WÂLTERSWÂLD
  Hulpgroep Driezum-Walterswâld

  De maatregelen die
   helpende handjes.JPG
  de overheid heeft bekendgemaakt inzake het coronavirus heeft veel impact op de samenleving. Contactpersoon Jeltsje van der Veen heeft op facebook een speciale groep aangemaakt voor mensen die hulp willen bieden of een hulpvraag hebben in Driezum en Walterswâld. Voor de gehele berichtgeving, ga naar facebook en scroll naar onder voor het eerstgeplaatste bericht. Kom in contact via facebook of mail naar: hulpgroepdriezumwalterswald@gmail.com
  Niet digitaal vaardig? Laat het ons weten en we brengen je alsnog in contact.
  https://www.facebook.com/hulpgroep.driezumwalterswaldJe/timeline?lst=100011514274185%3A100048575150560%3A1584975445


  DE WESTEREEN
  Gezamenlijke kerken en dorpsbelang De Westereen

   westereen corona.JPG
  FEANWÂLDEN & DE WESTEREEN

  Minibiebs

  Voor
  minibieb.jpg
  als mensen niet weten wat te doen thuis:
  De Westereen heeft op de Foarstrjitte een Minibieb staan. Feanwâlden heeft deze door het hele dorp, waaronder in het centrum en in Talma Hûs. Voor het lezen van een boek en natuurlijk ook voor als je boeken overhebt.


  FEANWÂLDEN

  Dorpsactie Feanwâlden

  Op Facebook heeft Doarpshus Feanwalden/Feanwaldsterwal een oproep gedaan om je te melden als je bereid bent
   helpelkaarhelpen.JPG
  dorpsbewoners te helpen waar nodig. Je kunt meedoen door op het bericht te reageren van "helpelkaarhelpen". Niet facebook bekwaam? Laat het ons weten en we brengen je alsnog in contact.
  https://www.facebook.com/doarpshus.feanwalden.5

  Burgerinitiatief Feanwâlden

  Via dezelfde facebookpagina roept doarpsbelang Feanwâlden/Feanwâldsterwal inwoners op mee te doen aan de volgende actie voor kwetsbaren en ouderen:
  * doe een kaart bij een oudere in de brievenbus noteer je naam en telefoonnummer en wat je voor deze persoon kunt betekenen. Voor een praatje mogen ze je natuurlijk altijd bellen!!!
  Vooral dit laatste is erg belangrijk!!!
  * schrijf op deze kaart dat als mensen HULP nodig hebben dat ze jou / een kaart op het raam plakken zodat iedereen weet wie hulp nodig heeft.
  https://www.facebook.com/doarpshus.feanwalden.5


  FERWERT

  Hart voor Ferwert

  Vanuit de Doarpsomtinkers is de actie "hart voor Ferwert" op touw gezet, om zo de meest kwetsbare mensen in ons dorp een steuntje in de rug te bieden. Bent u momenteel niet in staat om zelf uw boodschappen te doen? Of heeft u ergens anders hulp bij nodig?
  Bel of app dan naar:
   Hart voor Ferwert.JPG

  * Sytske Hilde Postma: 06-50494309
  * Annelies v/d Woude: 06-11480837
  Zij regelen dan dat boodschappen voor u worden gedaan, of helpen u op een andere manier. Klik hier voor het volledige bericht:
  https://het-bolwerk.eu/nieuws-hart-voor-ferwert--1421


  HALLUM

  Hulp in Hallum

  Vanuit de Doarpsomtinkers in Hallom is een actie opgezet voor de inwoners van het dorp, om zo de meest kwetsbare mensen een steuntje in de rug te bieden. Bent u momenteel niet in staat om zelf boodschappen te doen? Of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Bel of mail dan naar:
  Dirk Vis: 06-23342291
  Renske Visser: 06-15464634
  U kunt ook mailen naar: omtinkershallum@gmail.com
  http://www.hallumonline.nl//pagina/Doarpsomtinken/21/


  HOLWERD

  Heel Holwerd helpt

  In deze moeilijke
   handjes 2.JPG
  tijden zijn er veel mensen die een hulpvraag hebben. Maar gelukkig meer mensen die hulp kunnen bieden. De Facebook-pagina "Heel Holwerd Helpt" maakt het makkelijker om de hulpvraag en het aanbod van hulp in Holwerd met elkaar te verbinden.
  – Bijvoorbeeld voor boodschappen of de hond uitlaten? Dan kun je een bericht plaatsen of reageren op een passend aanbod.
  – Ook dan kun je een bericht plaatsen of reageren op een passende vraag.
  Ook initiatieven om de eenzaamheid te doorbreken zijn welkom. Heb je geen facebook? Sms/app/bel dan naar 06-28082734, contactpersoon Gea de Boer
  https://www.holwerd.nl/facebook-pagina-heel-holwerd-helpt/  KOLLUM

  Behoefte aan contact in Kollum?

  Als
  Kringloop Kollum.jpg
  Kringloopwinkel van Raderwerk Kollum willen we graag  iets kunnen doen voor onze naasten!
  Het kan momenteel niet op onze gebruikelijke manier, nl. Ontmoeting in de Kringloopwinkel, daarom willen we het op een andere manier invullen. Heeft u behoefte aan contact? Of kent iemand die behoefte heeft aan contact? Wij doen aan contact op afstand, door middel van een belletje en/of een kaartje. Kent u iemand die in het zonnetje gezet mag worden, omdat iemand bijv. ziek is of er niet uit kan? Dan verrassen wij iemand graag met een cadeautje! Zijn er andere vragen/behoeften, laat het ons weten! Bel naar 0511-700 204.
  ontmoetingsruimtekollum@werkpro.nl.


  Draag onze bewoners een warm hart toe

  locatie ‘Meckemastate’ in Kollum

  Noorderbreedte volgt nauwgezet de landelijke richtlijnen en daarom zijn al onze locaties, in ieder geval tot 6 april, gesloten voor bezoekers.
  Dit is een ingrijpende maatregel voor onze bewoners, hun familie en onze zorgmedewerkers. De komende periode zal niet gemakkelijk zijn. we zullen elkaar missen. We zullen dus creatief moeten zijn. Wij hebben wat ideeen voor u op een rijtje gezet: Klik voor het hele artikel op deze link:
  https://het-bolwerk.eu/nieuws-een-warm-hart-voor-de-bewoners-van-meckamastate-1428

  Ondernemersvereniging Kollum 

  De winkels in
   ondernemersvereniging Kollum.JPG
  Kollum hebben gezamenlijk de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, en als ondernemers de handen in elkaar geslagen hoe om te gaan met de situatie omtrent Corona. Zij zijn nog wel geopend met goede voorzorgsmaatregelen, en bieden daarnaast ook actieve bezorgservice aan. Kijk voor de gehele berichtgeving vanuit de ondernemersveriniging op: http://www.beleefkollum.nl/zorg-voor-elkaar-en-blijf-gezond/


  KOLLUMERZWAAG/VEENKLOOSTER

  Doarpsomtinkers

  Vanuit de Doarpsomtinkers in Kollumerzwaag en Veenklooster is een actie opgezet voor de inwoners van het dorp, om zo de meest kwetsbare mensen een steuntje in de rug te bieden. Bent u momenteel niet in staat om zelf boodschappen te doen? Of heeft u ergens anders hulp bij nodig? Bel of mail dan naar:
  Jaring Feenstra 0511-442288
  Henkie de Vries 06-57963927
  Jappie de Vries 0511- 444434
  U kunt ook mailen naar: doarpsomtinkerskollumersweach@gmail.com


  MORRA & LIOESSENS

  Kerknieuws Morra-Lioessens

  Alle dorpsbewoners kregen een bemoedigende kaart in de brievenbus met de boodschap:
  "In deze moeilijke tijd van onzekerheid willen wij u een hart onder de riem steken. Mochten wij u op wat voor manier kunnen ondersteunen, een luisterend oor, een boodschap uit de winkel, een gesprek, een gebed of wat dan ook, laat het ons weten! Contactpersonen:
  * Ljussens - Tettie Stiemsma - 0519 321688 / 06 17876488
  * Moarre - Gerben Teitsma - 0519 321674 / 06 22086232
  Met hartelijke groet van de Hervormde Kerk, de Gereformeerde Gemeente, van Moarre - Ljussens
  https://www.facebook.com/Kerknieuws-Morra-Lioessens-671351026635642/


  TERNAARD

  PKN gemeente Ternaard

  Dorpskerk
  pkn ternaard.JPG
  Ternaard schrijft een actief bericht aan alle dorpsgenoten om een ieder een hart onder de riem te steken. " laten we op elkaar letten, of even opbellen om te vragen of het nog goed gaat. Mocht u even met iemand willen praten of heeft u dringend ergens hulp bij nodig, bel dan gerust onderstaande nummers" .  Voor de contactpersonen en het gehele bericht gaat u naar:
  https://het-bolwerk.eu/nieuws-pkn-ternaard---oproep-dorpsgenoten-ivm-coronavirus--1420

 • Nieuws

  Respijtweekenden 2021

  woensdag 13 oktober 2021
  Lees meer...

   Voelbare plattegrond stationsgebied Feanwâlden

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...

  Voelbare plattegrond foto's

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...