• Voorzitter

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Coördinator huisbezoek

  De Zonnebloem Dokkum en Damwoude en omstreken
  Lees meer

  Meerdere vrijwilligers gezocht

  Kringloopwinkel De Fugelpits
  Lees meer

  Vrijwillige gastvrouw/gastheer de Buurtkamer Feanwalden

  De Buurtkamer (st. Stjoer)- Leeuwarden
  Lees meer

  Gastvrouw/heer gezocht voor seniorensoos Feanwâlden

  Seniorensoos Feanwâlden- Stichting Welzijn Het Bolwerk
  Lees meer

  Digi-Taalmaatjes Hallum

  Digi-Taalhuis
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Landelijke initiatieven


  De Alzheimer Telefoon

  Alzheimer.nl.JPG
  Heb je een vraag over de zorg voor je naaste, of heb je behoefte aan een luisterend oor? Bel dan gratis de AlzheimerTelefoon op 0800 - 5088 of laat een terugbelverzoek achter. De AlzheimerTelefoon biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie.
  De lijn wordt vaak gebeld door mensen die voor hun naaste met dementie zorgen en door mensen die zelf dementie hebben. Je kunt de lijn ook bellen als je even je verhaal kwijt wilt. De AlzheimerTelefoon is dagelijks bereikbaar op 0800 - 5088 van 9:00 tot 23:00 uur.
  De Alzheimer Telefoon


  coromapost.JPG

  Coromapost

  "Bezorg je oma geen corona maar een kaartje." Met de insteek dat mensen die vanwege het coronavirus even niet langs hun opa en oma gaan, toch laten zien dat ze aan hun denken door ze een kaartje te sturen.
  https://cor.omapost.nl/start


  #Wat is jouw uitzicht - challenge LTO Nederland

  Speciaal voor basisschoolkinderen, heeft de Land-en TuinbouwOrganisatie Nederland een leuke challenge bedacht. Wil jij aan de slag met een kleurplaat, een toffe knutselopdracht of geef je met een vlog een inkijkje in jouw leven op dit moment én wil je ook nog kans maken op mooie prijzen?! Lees dan snel verder via onderstaande link. Ook als basisschool en/of kinderopvang is het erg leuk om gezamenlijk aan dit initiatief mee te doen!
  https://www.lto.nl/watisjouwuitzicht/


  Vier het leven - online culturele activiteiten

  Omdat het de komende tijd door de coronamaatregelen helaas niet mogelijk is om met elkaar naar het theater, de film en het
   vier het leven logo.JPG
  museum te gaan, heeft vier het leven een aantal online initiatieven verzameld die u kunt bekijken en beluisteren. Filmpjes van artiesten die ons een hart onder de riem steken, virtuele rondleidingen door musea en leuke voorstellingen en concerten. Zij blijven hun website de komende maanden in Corona tijd voorzien van nieuw materiaal en leuke tips!
  https://4hetleven.nl/activiteiten


  Stichting Lezen en Schrijven - Corona in begrijpelijke taal

  In Nederland
   Stichting lezen en schrijven logo.JPG
  zijn er 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben zij vaak ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone. Voor hen is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Wij vinden dat deze informatie begrijpelijk moet zijn voor iedereen. Daarom vind je op deze pagina informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal. En tips over hoe je zelf eenvoudiger kunt communiceren.
  https://www.lezenenschrijven.nl/wat-wij-doen/corona-in-begrijpelijke-taal


  Rode kruis start Hulplijn

  Het Rode Kruis is gestart met een hulplijn voor mensen in thuisisolatie of quarantaine in verband met het coronavirus. Wie hulp kan gebruiken of vragen heeft, kan vanaf 09.00 uur het nummer 070-4455888 bellen. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn 070-4455 888 Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.
  https://www.rodekruis.nl/

  Ready2Helpers staan klaar als dat nodig is

  Wil jij ook helpen? Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft. Meld je aan via de link:
  https://ready2help.rodekruis.nl/


  De Luisterlijn

  Heeft u zin om
   luisterlijn.JPG
  even een praatje met iemand te maken? Even een andere stem te horen en het  te hebben over “van alles en nog wat” ? Dan is er de luisterlijn – 050 525 0000 - 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar per telefoon, chat of mail. Meer informatie? Kijk op:
  https://www.deluisterlijn.nl/


  Thuis naar school

  Nu kinderen niet naar school kunnen, is er gezocht naar een andere manier om te zorgen dat deze kinderen alsnog les kunnen krijgen. Via deze website kunnen kinderen inloggen in een digitaal klaslokaal. Van 9 tot 12 krijgen ze, tegen een kleine vergoeding, achter hun laptop les van opgeleide docenten.
  https://www.thuisnaarschool.nl/


  Hulp bij video- of beeldbellen

  Ook Seniorweb wil de drempel naar digitaal communiceren makkelijker maken en toegankelijker maken voor iedereen. Zij hebben deze week  https://www.seniorweb.nl/thuis-online gelanceerd. Hier kunnen mensen handige stap-voor-stapuitleg vinden over praktische zaken, zoals contact onderhouden via WhatsApp of Skype en online boodschappen doen. En tevens veel inspiratie om thuis online leuke dingen te doen en meer te leren over social media.
  Kassa BNN-VARA heeft op een duidelijke manier uitgelegd hoe videobellen in zijn werk gaat met WhattsApp, Facetime of Skype. Dit is de link om de instructie verder te lezen: Instructies Videobellen


  Platform #nietalleen voor coronahulp

  Kerken en
   niet alleen.JPG
  christelijke organisaties lokale organisaties bundelen krachten. Steeds meer mensen worden getroffen door de gevolgen van het coronavirus (COVID-19). Het sociale leven valt stil en voor ouderen en hulpbehoevenden wordt het moeilijker om hulp te ontvangen. Op veel plekken worden boodschappen gedaan medicijnen gehaald en wordt voedsel ingezameld voor de voedselbank.Op het platform wordt de hulpvraag en het hulpaanbod door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij de hulpvrager in de buurt. Behoefte aan hulp? Stel uw vraag via nietalleen.nl of bel naar het nummer 0800 1322.


  #Allemaal Digitaal

  In
   allemaal digitaal.JPG
  deze tijd van Corona-maatregelen zijn we meer dan ooit aangewezen op digitale technologie om te leren, werken en contact te hebben met anderen. Maar duizenden kinderen en kwetsbare groepen hebben niet de middelen om digitaal mee te kunnen doen.
  Daarom slaan de overheid, maatschappelijke organisaties en de ICT-sector de handen ineen om gebruikte laptops in te zamelen, op te knappen en te verdelen over de mensen die ze het hardst nodig hebben. We zorgen ook voor de juiste software, instructies en zo nodig een internetverbinding.Samen zorgen we dat iedereen mee kan doen. https://www.allemaal-digitaal.nl/ • Nieuws

  Respijtweekenden 2021

  woensdag 13 oktober 2021
  Lees meer...

   Voelbare plattegrond stationsgebied Feanwâlden

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...

  Voelbare plattegrond foto's

  maandag 11 oktober 2021
  Lees meer...