• Vrijwillige jongerencoaches gezocht!

  Wender
  Lees meer

  Taalmaatjes gezocht voor mensen uit Oekraïne

  Taalcafé Wolkom
  Lees meer

  Vrijwillige chauffeurs gezocht

  Vervoersdienst Dantumadiel- Het Bolwerk
  Lees meer

  Coördinator bij taal, lees en huiswerkbegeleiding

  Humanitas Taal lees project
  Lees meer

  Ondersteuner bij taalontwikkeling

  Humanitas Taal lees project
  Lees meer

  Digitaal vaardig iemand gezocht voor Project Sluit mij aan

  Stjoer - Cursus
  Lees meer
  Ik meld mij aan als vrijwilliger
 • Dag en doen

  Het project Dag en Doen is een project die als doel heeft eenzaamheid te verminderen onder de inwoners. Er is gebleken dat veel senioren willen deelnemen aan activiteiten, maar vaak niet weten welke activiteiten er in de gemeente zijn. Daarnaast zijn er vaak ook senioren die geen vervoer hebben om naar een activiteit toe te gaan. Het komt ook veel voor dat senioren de drempel te hoog vinden om alleen naar een activiteit toe te gaan.
   
  Dag en Doen is een project waarin een digitale agenda voor senioren is ontworpen. Deze agenda is een overzicht van de activiteiten van die dag of week in de gemeente. Deze agenda staat weergeven in een gebruiksvriendelijke app. Senioren kunnen in de app een activiteit uitkiezen, maar ook aangeven of ze vervoer nodig hebben om naar de activiteit te gaan. Vanuit het Bolwerk hebben wij verschillende vrijwillige chauffeurs die u naar een activiteit willen brengen. Voor deelnemers die geen gebruik maken van een mobiele telefoon of een computer is er een tablet in bruikleen. Daarnaast kan een vrijwilliger vanuit het Bolwerk u wegwijs maken in de app.
   
  Het project Dag en Doen is afgelopen maand van start gegaan in de gemeente Dantumadeel en Noardeast-Fryslân. U kunt zich aanmelden als deelnemer voor het Project Dag en Doen, maar ook als meekijker. Meekijkers zijn vaak mantelzorgers, of personeelsleden van de thuiszorg die voor de senioren in de gaten kunnen houden welke activiteiten er in de gemeente zijn.
  U kunt zich aanmelden via de app Dag en Doen in de Playstore, maar ook via de website. Beide gemeentes hebben hun eigen website. De website voor Dantumadeel is www.dagendoen-dantumadiel.nl. De website voor Noardeast-Fryslân is www.dagendoen-noardeastfryslan.nl.
   
  Dag en Doen is op 1 februari gelanceerd. Inmiddels wordt de digitale activiteitenagenda steeds verder gevuld. Coördinator van het project Dag en Doen voor de gemeente Dantumadeel en Noardeast-Fryslân is Lyan Bergsma van Stichting Welzijn het Bolwerk. Samen met vrijwilligers kan dit project tot een succes gemaakt worden.
  Wilt u vrijwilliger worden, of meer informatie over dit project. U kunt dan contact opnemen met Lyan Bergsma (Stichting Welzijn het Bolwerk) via 0618938369, 0519-292223, of l.bergsma@het-bolwerk.eu
  Knipsel.GIF


 • Nieuws

  Informatiemiddag Studiekring 50 plus

  dinsdag 4 oktober 2022
  Wilt u als 50-plusser anderen ontmoeten? Wilt u...
  Lees meer...

  Webinar 'Als meer intensieve zorg thuis of opname in verpleeghuis nodig is'

  maandag 3 oktober 2022
  Lees meer...

  Nieuws + agenda september Steunpunt Mantelzorg

  vrijdag 30 september 2022
  Lees meer...